Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Фракцію прогресивних соціалістів розпущено

11 лютого, 2000 - 00:00

Фракції Прогресивної соціалістичної партії України у Верховній Раді більше не існує. Про її розпуск оголосив на ранковому пленарному засіданні в четвер голова ВР Іван Плющ. Фракцію розпущено згідно з регламентом, який передбачає, що число членів фракції повинно становити щонайменше 14 осіб. До фракції ПСПУ входило 11 депутатів.

Спікер також повідомив про чергові перестановки у складі депутатських фракцій і груп. Зокрема, з фракції «Реформи-Конгрес» вийшов Роман Зварич, який перейшов до фракції Руху (лідер — Геннадій Удовенко).

Таким чином, склад депутатських фракцій і груп такий: Компартія — 114, група «Відродження регіонів» — 38, «Батьківщина» — 37, Соціал-демократична партія України (об’єднана) — 34, Народно-демократична партія — 26, Народний Рух (Костенка) — 24, група «Трудова Україна» — 23, фракція соціалістів «Лівий центр» — 24, Рух (Удовенка) — 18, Партія зелених — 17, група «Незалежні» — 14, фракція «Реформи-Конгрес» — 13, «Громада» — 13, фракція Селянської партії — 13, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Усього в парламенті України працює 445 народних депутатів.

Газета: