Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Хмельницькі республіканці не підуть в блок Тимошенко

14 листопада, 2001 - 00:00

Сенсаційну заяву про ідейну безвихідь у лавах національно–патріотичних сил зробив 13 листопада для «Дня» лідер Хмельницької облорганізації УРП Богдан Теленько.

До цього прикрого висновку пана Теленька змусило те, що «наші поводирі тягнуть республіканців у «Блок Юлії Тимошенко», до якої маємо внутрішній спротив». І додав: «В історії партії було щось подібне, коли нас «клали» під Лазаренка. Знову – ті ж самі граблі». Декларовану популярність блоку Тимошенко, у народі «БЮТ», пан Б.Теленько назвав міфом. Щодо блоку екс-прем’єра він зазначив: «Ющенкова «Наша Україна» викликає у нас просто несприйняття».

Ці враження на лідера республіканців і його однодумців з провінції справили телефрагменти прес-конференції Богдана Бойка: «Рядок у виборчому бюлетені «Народний рух України» – грамотний політичний хід з точки зору політтехнології. Однак ця інтрига, як ніяка інша, пролила світло на крах ідеології національно-демократичних партій. Тому я чудово розумію Конєва, який не зміг змиритися з тим, що партвожді нічого, крім амбіцій, не мають. Це виявилося на виборах–98, коли вони, опинилися на задвірках реального рейтингу». Богдан Теленько допускає, що «дехто з республіканців підтримає Левка Лук’яненка, щоб на місці відчути якийсь комфорт бодай до виборів». Однак він знає «про настрій активу УРП, який перебуває у стані тяжких пошуків своєї ідеологічної ніші». Тому пан Теленько не виключає, що «республіканці матимуть свій рядок у виборчих бюлетенях, об’єднавшись з політичними силами, які поки що не заявили про себе». Варто зазначити, що Б.Теленько — член проводу УРП. Тому він, мабуть, знає, що каже.

Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ, «День»
Газета: