Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Хмельницький вписується в «Алею автографів»

31 січня, 2002 - 00:00

Написами на плитах, з яких буде укладено «Алею автографів» у центрі провінційного Хмельницького, входять в історію всі бажаючі. Підприємливі люди, вгадавши настрої громадян, знайшли золоту жилу. До «столу замовлень», встановленому в одному з універмагів міста над Південним Бугом, ідуть невпинним потоком. У черзі — представники різних поколінь. Бажають аби на плитах виготовлених за технологією «штучний граніт», було написано «спеціальними високостійкими полімерними матеріалами» їхнє найпотаємніше. Для когось це — просто ім’я та прізвище, для іншого — щось на зразочок «Ваня+Маня».

Приймальники найнепересічніших замовлень не запитують паспортні дані. Отож городяни й гості Хмельницького дають волю фантазії, відповідно до своїх фінансових можливостей. Автори майбутнього архітектурного елементу міста правлять за кожну літеру по 1,25 гривні. Отож просто «Маня» стане, образно кажучи, історією за якихось шість гривень.

Начальник департаменту житлово-комунального господарства міськвиконкому Олександр Пирожок заявив для «Дня», що місцева влада привітала авторів непересічної ідеї. Вважає, що «місто без жодної копійки капіталовкладень одержить велику ділянку території, упорядкованої у найоригінальніший спосіб». Він радіє разом із замовниками своєї «історії у плитах». Ресурсний термін експлуатації ділянки, яку укладатимуть цими плитами навесні, — 60 років». Має надію, що здоровий глузд не зрадить «жодному з тисяч творців «Алеї автографів», яка стане місцем зустрічей і відпочинку городян». Цей проект, кажуть, не має аналогів у країні.

Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ, «День»
Газета: