Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

...і виграють підозрювані

10 жовтня, 1997 - 00:00

"Ми його самі шукаємо", - заявив телефоном кореспондентові "Дня" у відповідь на запитання про перебування колишнього міністра сільського господарства України Анатолія Хорішка начальник відділу кадрів Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Пінько.

Колишній міністр, котрий стрілявся з рушниці 6 липня, після повернення до Києва працював радником голови обладміністрації. Судячи з усього, з питань сільського господарства. На цій же посаді вважається й нині, оскільки з моменту замаху на самогубство, за словами Віктора Пінька, досі перебуває на листкові непрацездатності. Сам голова обладміністрації Микола Деркач, який потребував порад Хорішка, вже не голова, а новому начальству колишній міністр у "почті" аж ні до чого. В обласній адміністрації вже добре поінформовані про те, що за ініціативою Генпрокуратури порушено кримінальну справу щодо купівлі Хорішком (коли він був міністром) помешкання на Хрещатику за рахунок державної скарбниці.

Віктор Пінько виявився єдиною людиною в адміністрації, яка хоча б щось знає про колегу. За його словами, Хорішко "точно виписався з лікарні" й зараз "лікується десь у Москві в якомусь інституті".

Нічого не знають про перебування Анатолія Хорішка в обласній прокуратурі, а також в обласній лікарні ім. Мечникова. Лікарі, зберігаючи вірність клятві Гіппократа, свято приховують будь-яку інформацію про пацієнта. Лише один з них повідомив, що ще в першій половині вересня Анатолій Хорішко начебто лікувався в першому реанімаційному, а також психосоматичному відділеннях. Однак керівники цих відділень відмовилися повідомити навіть дату виписки відставного міністра.

Судячи з усього, Анатолія Хорішка ні в Дніпропетровську, ні в Україні немає, адже ще в серпні на прес-конференції в Дніпропетровську голова облради та близький товариш Хорішка Павло Лазаренко повідомив, що Анатолій, котрий "надломився як трудар", потребує тривалого лікування й вже є домовленість щодо цього з фахівцями в Москві. Отже, очікувати на зустріч з колишнім міністром прокурорам доведеться дуже довго. Причини аж надто вже поважні.

Дніпропетровськ

Вадим РИЖКОВ, "День"
Газета: