Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Iнститутові екранних мистецтв — 50 років

25 листопада, 2011 - 00:00

До ювілею виш проводить Київський міжнародний студентський кінофестиваль «Пролог»

Кінофакультет та кафедри кінорежисури й історії та теорії кіно при Київському державному інституті театрального мистецтва ім. І. К. Карпенка-Карого було засновано у 1961 році режисером Віктором Івченком та кінознавцем Іваном Корнієнком.

Того року відбувся перший набір студентів на акторський і режисерський курси. Серед них були в майбутньому відомі на весь світ актори Іван Миколайчук, Раїса Недашківська, Броніслав Брондуков та інші. А також кінорежисери — Борис Івченко, Володимир Савельєв, Володимир Горпинко.

За півстолітню історію на кінофакультеті було створено кафедри операторської майстерності, режисури телебачення та звукорежисури, а в 2006-му його було перетворено в Інститут екранних мистецтв.

З 28 листопада по 1 грудня 2011 року в Будинку кіно в рамках святкування 50-річчя Інституту екранних мистецтв відбудеться Київський міжнародний студентський кінофестиваль «Пролог». Його історія теж уже доволі тривала. Цього року фестиваль проводитиметься вшістнадцяте, а започаткований він у 1986 році. Упродовж двох днів — 28 та 29 листопада — глядач матиме змогу поринути в історію українського молодіжного кіно. А 30 грудня відбудуться покази фільмів зарубіжних кіношкіл — участь у фестивалі візьмуть представники білоруського, болгарського, вірменського, грузинського, казахстанського, французького кінематографа та російської школи ВДІКу. 1 грудня упродовж дня демонструватиметься ретроспектива студентських фільмів випускників Інституту екранних мистецтв.

Вхід на всі заходи фестивалю в Будинку кіно для шанувальників екранного мистецтва вільний.

Газета: