Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коли єдиним кандидатом став Марчук,

Мороз таки розвалив «четвірку»
27 жовтня, 1999 - 00:00

Олександр Ткаченко повідомив, що у зв'язку з цим після чергових консультацій, внаслідок яких переконати Мороза у необхідності виконання домовленостей не вдалося, «четвірка» прийшла до висновку про безглуздість свого подальшого існування. Іншими словами, кожен кандидат іде своїм шляхом.

Про себе спікер повідомив, що політрада Селянської партії дала йому згоду на об'єднання з лідером КПУ Петром Симоненком (зал розвеселився). Олександр Миколайович, людина практична, вже, певно, прикинув варіанти, головний з яких — без особливого ризику зберегти, щонайменше, спікерське крісло. Оскільки, вступаючи в альянс iз Петром Миколайовичем, він заручається його підтримкою на всі часи — як у разі перемоги Симоненка, так і в разі програшу — то, зрозуміло, це оптимальний варіант для спікера, який устиг підтримати всіх по черзі...

Євген Марчук підкреслив, що те, що відбулося, означає: кожен з кандидатів веде передвиборну кампанію «автономно», і «попередні домовленості, яких було досягнуто в ніч на понеділок, у зв'язку з рішенням Олександра Олександровича анульовані, тому що відсьогодні створюють неможливу конфігурацію».

Володимир Олійник додав, що кожен має право дати свою оцінку тому, що трапилося, але, «напевно, це буде зроблено після виборів». «Безумовно, — сказав Олійник, — подібний розклад політичних сил, на мій погляд, не дає того ефекту, на який ми сподівалися у рамках «канівскої угоди». Ми продовжимо консультації з Євгеном Кириловичем... Однак, на жаль, іще раз зауважу: «ми маємо те, що маємо».

На запитання кандидати не відповідали.

Коментуючи ситуацію кореспондент «Дня», прес- секретар Євгена Марчука Анатолій Мураховський сказав: «Сьогодні трапилося те, про що раніше всі мовчали. До останнього моменту жевріла надія не тільки у «канівців», але і у серцях команд, які вже почали об'єднувальний процес, і у всіх людей у регіонах. Спектр політичних сил, що підтримують Марчука, найсильніший і багатоплановий, та цього факту, на жаль, не зміг усвідомити насамперед Олександр Мороз, і під тиском своїх помічників він змінив прийняте раніше рішення. Подивовані були всі, адже таких політичних кульбітів, напевно, не знала політична історія... Команда Марчука вважає, те, що трапилося, дозволить суспільству зробити вибір з відкритими очима. Ми переконані, що він буде на користь нашого кандидата».

Продовження теми на сторінці "Подробиці"

Тетяна КОРОБОВА, «День»
Газета: