Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Малiй партiї хочеться великого скандалу

10 листопада, 2000 - 00:00

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Євген Марчук «не бере і не має наміру брати участь у політичному шоу передвиборного характеру, запропонованому деякими громадськими об’єднаннями та рухами». Таку позицію Є.Марчука обнародував апарат РНБО у зв’язку з «намірами втягнути в політичну боротьбу секретаря і апарат Ради національної безпеки та оборони».

Як відомо, 7 листопада парламентська фракція «Батьківщина» обнародувала заяву, в якій стверджувалося, що нібито Єген Марчук відмовився від дискусії з Юлією Тимошенко в прямому ефірі програм телеканалів СТБ та «Інтер» з такої причини, що (цитата): «Є. Марчук боїться зустрічатися з Ю. Тимошенко віч- на-віч».

«Є.Марчук не має наміру сприяти рекламуванню таких об’єднань та їхніх лідерів у будь-якому вигляді, навіть скандальному», — говориться в повідомленні апарату РНБО.

До речi, як заявив «Дню» головний редактор програми «Вікна-новини» (СТБ) Юрій Горбань , справді, в них була ідея влаштувати дискусію Тимошенко та Марчука. Однак, за словами ведучого передачі «Вiкна. Опiвночi» Андрія Тичини , від ідеї довелося відмовитися, оскільки Марчук виїжджав до Польщi, а потім у Брюссель. До того ж Євген Кирилович висловив сумнів щодо продуктивності такої дискусії. «У той же час, — каже Андрій Тичина, — в нас була попередня домовленість iз Юлією Тимошенко на участь у прямому ефірі в одній з інформаційних програм буквально, як було це сформульовано, через десять хвилин після того, як стануть відомi результати роботи комісії Марчука. Однак ні того дня, коли Євген Марчук у прямому ефірі СТБ повідомив результати роботи комісії, ні наступного дня Юлія Тимошенко чомусь не погодилася на участь у програмі, і тільки в п’ятницю вона прийшла до нас у студію, коли Марчук був уже в Польщi».

Олексій МУСТАФІН, заступник шеф-редактора інформаційно-аналітичної служби телеканалу «Інтер»:

— Тема енергетики була однією з тем, які готувалися для «Права вибору» на 8 листопада. Іншою темою, яка відбулася, були американські вибори. Наскільки ми знаємо, із проблемою того, що доводиться готувати декілька тем, стикається не лише «Інтер», адже не завжди наші плани збігаються з планами запрошених гостей. Марчук заздалегідь попередив, що через відрядження не зможе взяти участі у програмі. Що стосується заяви партії «Батьківщина», то ми можемо висловити тільки жаль, що не всі люди, які займаються PR, розуміють необхідність дотримуватися у своїй роботі професійної етики.

Газета: