Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Марш «Бліц-Iнформу»

Новій владі не подобається, коли її критикують?
15 липня, 2005 - 00:00
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА / «День»

Учора співробітники холдингової компанії «Бліц-Інформ» (до складу якої входять три заводи та видавництво, що видає газету «Бізнес», журнали «Бухгалтерія» та «Наталі») пікетували Державну податкову адміністрацію та Секретаріат Президента. Вони вимагали відмінити арешт рахунків компанії та виконувати обіцянки, дані владою під час помаранчевої революції.

30 червня податкова міліція арештувала майно «Бліц-Інформу», посилаючись на те, що нібито президент холдингу Сергій Мельничук ухилявся від сплати податків в особливо великих розмірах. Податківці при цьому працювали ще за вказівками старої влади, попри те, що 26 листопада минулого року Апеляційний суд Києва скасував постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи проти керівника поліграфічного холдингу.

За словами начальника юридичного відділу «Бліц- Інформу» Юрія Ремінського, в постанові про арешт майна чиновники наполягали на тому, що воно нібито належить на правах приватної власності Мельничуку, тоді як насправді воно було майном господарського товариства. «І мені незрозуміло, як можна в цьому випадку арештовувати те, чим людина не володіє. Усе це схоже на грубе бандитське свавілля влади, що прагне захопити підприємство, що процвітає», — зазначив юрист. Серед можливих причин тиску на компанію нової влади керівництво «Бліц-Інформу» назвало критичні публікації газети «Бізнес» у бік податкової та бажання різних структур отримати контроль над холдингом.

«Ми пов’язуємо те все, що відбувається, з незручною як для старою, так і для нової влади позицією газети «Бізнес», — зазначив головний редактор видання Ігор Канівський. І додав, що на пікет співробітники зважилися після того, як усі скарги, в тому числі й Президенту, не справили жодного ефекту.

Марина БРИКИМОВА, «День»
Газета: