Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Міст порозуміння»

Київський міжнародний жіночий клуб відзначив 60-річчя ООН
22 листопада, 2005 - 00:00
БIЗНЕС-ЛЕДI КАТЕРИНА ЮЩЕНКО ТА ПОСОЛ ФIНЛЯНДIЇ В УКРАЇНI ЛАУРА РЕЙНIЛЯ ЦIНУЮТЬ ЕТНОСТИЛЬ / ФОТО МИХАЙЛА МАРКIВА

Чим краще ми знаємо одне одного, тим менше бар'єрів існує між нами. Так вважає чинний президент Київського міжнародного жіночого клубу Іра Адітьяварман. Довести це пані Іра взялася, організувавши днями за сприяння спонсорів та дипломатів культурну акцію на честь 60-ї річниці Організації Об'єднаних Націй у Київському державному театрі оперети. У фойє театру влаштували фотоекспозицію, яка проілюструвала діяльність посольств і представництв міжнародних організацій в Україні, а також відбувся концерт за участю професійних та аматорських колективів різних країн: Японії, Азербайджану, Грузії, Індонезії, Сирії, Ізраїлю, Куби та інших.

Іра Адітьяварман за час свого президентства в клубі, крім проведення традиційного благодійного ярмарку, має намір відкрити нові напрями діяльності цієї організації, які б стали традиційними. У першу чергу вони стосуватимуться культурного обміну. «Ми повинні прагнути миру і єдності. Цього можна досягти, якщо ми захочемо і почнемо розуміти одне одного, перш за все нашу культуру. Саме тому наша акція називається «Міст порозуміння», — сказала президент Міжнародного жіночого клубу.

Почесний гість концерту голова Представництва ООН в Україні пан Френсіс О'Доннелл порівняв мету Київського міжнародного клубу з Організацією Об'єднаних Націй. «Завдання ООН — підтримувати мир у світі. За вікном уже XXI століття, і через 60 років роботи ООН все одно існують нерівність і несправедливість, тому нам ще є над чим працювати», — підсумував він. Свою повагу до ООН висловила співзасновниця Київського міжнародного клубу і почесна гостя концерту дружина Президента України Катерина Ющенко. На її думку, одна з особливих місій ООН полягає в тому, що організація покликана вирішувати проблеми за столом переговорів, а не війнами. «Я особливо рада тому, що ця ідея народилася в Україні, в Ялті 1945 року, і Україна всі ці роки є членом цієї організації», — сказала перша леді України.

Ольга КОРНІЙЧУК, «День»
Газета: