Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Молодь Європи піклується про своє «завтра»

7 травня, 1999 - 00:00

Проведена в Страсбурзі Молодіжна Асамблея Ради Європи засвідчила: юні європейці всерйоз замислюються над проблемами сьогодення і хочуть бачити владу своїх країн активнішою у вирішенні проблем молоді.

Молодіжну асамблею було проведено вперше. На ній 275 дівчат і юнаків із країн Європи на кілька днів стали «молодшими парламентаріями» і обговорювали проблеми, що постали перед молодими європейцями. Їх, приміром, насамперед хвилює освіта й отримання першого робочого місця, проблеми наркоманії та експлуатація дітей. Нинішню систему освіти молоді європейці вважають недосконалою — на їхню думку, має бути більше обмінів між закладами, індивідуальність кожного має бути врахована, а комп'ютери з Інтернетом мають бути чи не скрізь, де з'являється молодь. Також уряди мають приділяти більше уваги першому працевлаштуванню молодших європейців.

Українцеві проблеми європейської молоді видавалися часом незрозумілими. У будь-якому разі, вирішити їх так, як пропонували юні європейці, нам не дозволяє гаманець. Тож ми можемо тільки насолоджуватися логікою мислення, розумовими та мовними здібностями молоді, що, можливо, й не здогадується, якими є реалії майбутнього сходу Європи.

Наталя ВІКУЛІНА, «День» Страсбург — Київ
Газета: