Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На "битому полі" - нова фігура

20 червня, 1997 - 00:00

Верховна Рада Криму дала згоду на призначення Валерія Горбатова на посаду голови фонду майна АРК. Валерій Горбатов - народний депутат України, колишній голова колгоспу ім. Крупської. Після перебування на посаді представника Президента України у Криму став радником Леоніда Кучми з питань регіональної політики.

Горбатов був першим "оком государевим" у Криму, та ще й, варто зазначити, що в найтяжчі часи. Усі пам'ятають екзальтований виступ президента Ю. Мєшкова, який привселюдно закликав не подавати руки Горбатову, - і, як наслідок, фактичний бойкот кримської влади представникові Президента.

"Чи не боязко йти на посаду, з якої відстрілюють?" - це питання кореспондента "Дня" викликало у Валерія Горбатова розуміння. Проте він вважає, що якщо діяти виключно за законом, то небезпека зменшується. В умовах існування кланової боротьби велика приватизація може викликати сплеск крайніх заходів - Горбатов цього не заперечує, але підкреслює, що до жодної групи не належить, а пропозицію на посаду отримав від прем'єра Франчука. Те, що Горбатов - "людина Франчука", підтверджується, мабуть, і тим фактом, що за нього проголосувало не тільки умовно "проукраїнське" угруповання в парламенті, а й умовно "проросійське" угруповання дружно віддало свої голоси, забувши про мєшковські вказівки "не подавати руки".

...Коли було вбито голову фонду Олексія Головизіна, всі чекали, що боротьба за нового кандидата на цю посаду дозволить зробити певні висновки. Боротьби не було.

Сімферополь

Тетяна КОРОБОВА, "День"
Газета: