Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На шляху до Кубка Корача – французький бар'єр

10 грудня, 1999 - 00:00

Французький клуб «СЛУК-Баскет» із Нансі став суперником київського ЦСКА в 1/16 фіналу розіграшу Кубка Корача з баскетболу. Протягом восьми днів команди проведуть дві гри. Перша вже відбулася в київському Палаці спорту. Оптимізму вітчизняним шанувальникам баскетболу вона не додала. Як і очікувалося, ігрова й територіальна перевага повністю була на боці гостей.

Досить сказати, що на початку другого тайму французи вели з перевагою в 19 очок. Лише розслаблення гостей у кінцівці гри дозволило підопічним Андрія Подковирова вирівняти гру. Підсумок матчу — 74:73 на користь господарів. Але тішити себе надією киянам не варто. По- перше, матч у відповідь вони проведуть у гостях, де суперник уже не буде поступатися ініціативою до кінця матчу.

А по-друге, рівень гри, продемонстрований французами цього вечора, виявився набагато вищий, ніж у наших баскетболістів. Хоча головний тренер киян і пообіцяв, що в матчі у відповідь його команда боротиметься за нічию. Французи ж залишали Палац спорту впевнені в своїй перевазі й не сумнівалися в успіху по сумі двох матчів. Вони праві?

Кирило СТАДНИЧЕНКО, «День»
Газета: