Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Навесні брунькуються навіть консерватори

3 квітня, 1999 - 00:00

У країні, де є два Рухи, дві Демократичні партії, дві Християнсько-демократичні, відтепер буде ще дві Українські національно-консервативні партії.

Партія невелика (дві тисячі «багнетів»), у парламентських виборах участі не брала. Але галасу зчиняє багато, насамперед завдяки своєму голові Олегу Соскіну, котрий за сумісництвом є радником Леоніда Кучми. Тож зрозуміло, що лідер партії оголосив про підтримку на президентських виборах чинного Президента: «Це єдиний політик, представник правого табору політичних сил, який уособлює європейський тип керівника й відстоює інтереси державності України».

У відповідь комітет Ради УНКП заявив, що голова партії, який «на власний розсуд намагається визначити політичну лінію партії», систематично порушує статут та дискредитує партію, «не має права представляти УНКП». До виборів нового голови повноваження Соскіна скасували, його обов’язки тимчасово виконує заступник голови Віктор Радіонов.

У свою чергу прихильники Соскіна в комітеті ради партії виключили з організації Радіонова та ще кількох партійців «за розкольницьку, підривну діяльність та перехід на роботу до ради київського відділення Всеукраїнського громадського об’єднання «В ХХI століття — з Євгеном Марчуком!». Марчука доцент Соскін назвав «представником лівих політичних сил». До речі, в інтерв’ю УНІАН помічник Президента з питань промислової політики Володимир Рижов назвав Соскіна «винятково некомпетентною людиною».

В’ячеслав ЯКУБЕНКО, «День»
Газета: