Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Не думай про оренду "з висока"

8 липня, 1997 - 00:00

Завтра, майже без паузи, стартує VII чемпіонат України у вищій лізі. Перше коло нового сезону буде як ніколи переплетене з міжнародним календарем. В першу чергу, враховувалися завдання чотирьох вітчизняних повпредів у єврокубках-97/98, плюс графік відбірних матчів першої й молодіжної збірних.

Удруге національні змагання пройдуть під егідою Професіональної футбольної ліги. До регламенту внесено ряд поправок, зокрема мандатних. Але, оскільки на перезаявки лишалося обмаль часу, деякі переходи гравців ішли "за накатом".

Так, "Ворскла" викупила у ФК "Динамо" трансфери тих, кого віддавали в Полтаву в оренду: Андрія Хомина, Олександра Венглінського, вортаря Андрія Ковтуна, Олександра Головка (це - тезко й однофамілець відомого динамівського захисника, члена збірної).

Але стосунки між цими клубами не обмежилися згаданим квартетом. У чергову своєрідну позику прибули з Києва Ігор Костюк, Олексій Антюхін (обидва більш відомі за "Динамо-2"), а також приналежні до динамівського "відділу кадрів" Сергій Леженцев і Костянтин Бабич (минулого сезону перебували відповідно в одеському "Чорноморці" та в київському ЦСКА). Проте, порадівши посиленню дебютанта Кубка УЄФА, задамося питанням: а наскільки зміцнені лави нашого повпреда в Кубку кубків - донецького "Шахтаря"? З "Чорноморця" прийшов напівзахисник молодіжної збірної Юрій Селезньов. А ще один екс-одесит Ігор Жабченко, котрий не мав дозволу на виступ у другому колі минулого сезону, тепер теж посяде місце в середній лінії донеччан. Дивує, що серед шести гравців оголошених "на трансфер", фігурує прізвище Михайла Поцхверії, котрий здавався аж ніяк не зайвим у нападі "Шахтаря".

Євген ЧОРНИЙ
Газета: