Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Незабаром стартує київський «Челенджер»

10 серпня, 2001 - 00:00

Люди, які хоч трохи цікавляться тенісом, знають, що у всьому світі організація тенісних турнірів — справа вельми прибуткова. Тому їх кількість зростає з року в рік. Для того, щоб вклинитися у щільний міжнародний календар, організаторам доводиться виконувати ряд обов’язкових умов Міжнародної тенісної федерації. Це вже не кажучи про необхідність забезпечити відповідний призовий фонд.

Тенісна Федерація України, спільно з компанією UMC та корпорацією «Інфоспорт» почала проводити міжнародний професійний турнір з 1998 року, і за цей час істотно підвищила його статус до третьої категорії — так званих турнірів серії Challenger. З 1 по 9 вересня цього року на кортах спорткомплексу «Наука» відбудеться черговий турнір KYIV UMC OPEN. Треба відзначити, що в календарі АТР (асоціації тенісистів-професіоналів) на 2001 рік значиться ще тільки чотири турніри такого рівня — у Вроцлаві та Щецині (Польща), Брауншвейзі (Німеччина), Майї (Португалія).

Цього року на KYIV UMC OPEN очікується досить показовий склад учасників. Цьому сприятиме той факт, що турнір буде проводитись у вельми вдалі для змагань такого рангу терміни — у перший тиждень вересня. Таким чином, за часом свого проведення київський турнір співпадає з другим тижнем Відкритого чемпіонату США. У цей момент на американських кортах залишиться тільки 16 найсильніших гравців, котрі відповідно до своїх регалій не виступають у «Челенджерах». Точний список учасників стане відомий буквально за декілька днів до відкриття турніру.

У рамках турніру, на кортах спорткомплексу Управління з фізкультури і спорту КМДА, будуть проведені любительські тенісні турніри: UMC CORPORATE by INTER, котрий традиційно проходить кожного року під егідою Асоціації любителів тенісу України й відбудеться 1 — 2 вересня, EBA UMC CORPORATE by INTER, учасниками якого стануть члени Європейської бізнес асоціації (EBA), котрий проводитиметься 25—26 серпня. Юнацький турнір UMC JUNIOR by INTER, учасникам якого до 12 років, відбудеться 5 — 9 вересня на хардових кортах спорткомплексу «Наука».

Сергій ЧЕРНЕНКО, Володимир ДЕНИСЕНКО
Газета: