Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Олександр ВЄТУХ: Я всотував чемпіонський дух

23 березня, 2000 - 00:00

Кореспондент «Дня» попросив щасливого лауреата відповісти на декілька запитань:

— Олександре, чи не зарано ставати професійним бійцем у дев’ятнадцять років? Як правило, туди йдуть ті, хто вже повністю пройшов школу любительського боксу?

— Усе швидко змінюється. Іще донедавна ми лякалися слова «професіонал», а тепер намагаємося надолужити прогаяне. Звісно, поспішати в такій серйозній справі не варто, тому ми з моїм промоутером Мішелем Баррою розробили цілий план підготовки, щоб не форсувати події. Сьогодні лік моїм боям дійшов до десяти.

— І на цей своєрідний ювілей ви подарували собі й Україні чудову перемогу над американцем Джошуа Смітом.

— Так, Всесвітня боксерська рада (WBС) вирішила проводити для найобдарованіших боксерів (вік 18—21 роки) бої за звання чемпіона світу, переможець яких потрапить до дорослого рейтингу і матиме право посперечатися за найвищий титул. Проте до цього мені — як до місяця. Однак працюватиму і вірю, що такий час настане. Відверто кажучи, я не дуже задоволений собою в цьому поєдинку: мріяв, як і попередні дев’ять, завершити достроково. Проте я ще ніколи не зустрічав боксера, який так «тримає» удари, як Сміт.

— Ви готувалися до цього поєдинку в Лондоні, в залі, де тренується чемпіон світу Леннокс Льюїс?

— Президент Національної ліги професійного боксу України Михайло Зав’ялов у добрих стосунках і з самим Ленноксом, і з відомим промоутером Франком Мелоні. Тому я і мої земляки завжди готуються до поєдинків у славнозвісній школі Льюїса. Признаюся, тут всотуєш чемпіонський дух.

— Тепер відпочивати?

— Куди там. Адже через два тижні у швейцарському місті Сен-Галлені я захищатиму здобуте щойно звання. Усе тільки розпочинається...

Олександр ГОНЧАРУК, «День»
Газета: