Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Пані Оксана "на Фогтса" не ставить

7 червня, 1997 - 00:00

Годі й говорити про ажіотаж, викликаний відбірним матчем футбольних збірних України та Німеччини (європейська група № 9 чемпіонату світу). Він розпочнеться сьогодні о 21.30 на полі НСК "Олімпійський". Приблизно за дві доби до гри спортивна редакція "Дня" зібрала докупи прогнози людей, здавалося б, абсолютно не пов'язаних із футболом. Однак, можливо, саме в цьому ключик до розгадки? І якщо суботній примірник "Дня" потрапить на очі німецьких фахівців (а шеф-редактор "Кіккера" Карл-Хайнц Хайманн вільно читає українською й російською), чого доброго, Берті Фогтсу доведеться міняти деякі тренерські плани...

Володимир Філенко, перший заступник голови НДПУ, народний депутат України: "Україна - Німеччина - 1:1. Гості, в принципі, об'єктивно сильніші. На нашу користь зіграє "своє" поле. До речі, всі делегати другого з'їзду НДПУ, який сьогодні завершується, підуть на стадіон підтримати наших футболістів".

- "Якщо НДПУ не буде на матчі, рахунок буде 0:1?"

- "Безперечно".

Мирослав Попович, член-кореспондент НАН України, президент Філософського товариства України: "Україна - Німеччина - 1:3. Надто велику різницю в класі нікуди не подінеш".

Олександр Брюховецький, перший заступник начальника штабу Прикордонних військ України, генерал-майор: "Україна - Німеччина - 1:1. Серед моїх колег і знайомих чимало тих, хто їде на цей матч спеціально. Навіть із Криму. Настрій наших уболівальників має передатися й футболістам збірної. Тому ми ближчі до нічиєї. Ніж до програшу".

Оксана Забужко, письменниця: "Україна - Німеччина - 3:2. "Буде спекотно на полі, але чому наперед віддавати фавориту перемогу? Нехай я невиправна оптимістка, але українські гравці - теж люди честолюбні".

І ще - три точки зору народних депутатів, які, втім, уникали конкретних цифрових прогнозів. Віталій Масол: "Можливо буде нічия. Ніхто не заб'є. Проте, швидше за все, наша збірна програє". Віктор Медведчук: "Усе таки вірю в перемогу збірної України. Як мінімум, має бути нічия". Віктор Пинзеник: "Наші виграють. Аби змогли мобілізуватися. По-друге, я так хочу".

...Напевне, цього хотіли б мільйони шанувальників спорту в усіх регіонах України. Практично в оці 90 хвилин пізнього суботнього вечора вирішиться доля не просто входження збірної України до числа 24 найкращих національних команд світу, а й визнання нас, як справді футбольної держави на рубежі століть.

Газета: