Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Перевірка в детекторі неправди

30 жовтня, 1997 - 00:00

Оскільки наприкінці листопада учасники Кубка володарів кубків не змагаються, Бюро оргкомітету УЄФА з проведення клубних змагань, прийняло рішення про те, що матчі п'ятого туру Ліги чемпіонів будуть зіграні вперше в історії цього змагання не лише в середу, а й у четвер. Відповідно в середу, 26 листопада свої календарні матчі зіграють "Фейєноорд" - "Ювентус"; "Барселона" - "Ньюкасл"; "Бешикташ" - "Баварія"; "Гетеборг" - "Парі Сен-Жермен"; "Льєрс" - "Байєр"; "Монако" - "Спортінг".

Увечері 27 листопада свої передостанні поєдинки проведуть "Боруссія" - "Галатасарай"; "Парма" - "Спарта"; "Манчестер Юнайтед" - "Кошице"; "Динамо" - "Ейндховен"; "Порту" - "Олімпіакос"; "Русенборг" - "Реал".

11 грудня (четвер) матчі розіграшу Кубка кубків також не проводитимуться, проте всі матчі наступного туру Ліги чемпіонів будуть зіграні традиційної середи. Оскільки ці матчі є заключними в групових турнірах, шостий тур ЛЧ, як і планувалося, завершиться 10 грудня, тобто одночасно для всіх 24 команд. Аби не давати приводу для зловживань.

ДО РЕЧІ

Досить несподівану реакцію головного тренера "Барселони" на причину поразки (22 жовтня) його футболістів від київського "Динамо" іспанський часопис "Л'Авангардія" видав під заголовком "Луї ван Гаал втрачає довіру". Йдеться про вилучення голкіпера барселонців Рууда Хеспа, котрий грубо блокував прорив форварда киян Андрія Шевченка за межами штрафного майданчика. Наставник каталонців заявив місцевому журналісту, що цей фол не заслуговував на червону картку, то більше, порушення не було зовсім. Слова ван Гаала про добру гру його підопічних, яку буцімто зламав німецький арбітр Маркус Мерк, у тексті статті розцінено явно негативно. Справді, резервний воротар Карлос Бускетс пропустив м'яч через три хвилини після появи на полі. Однак, то був третій гол, який лише підкреслив цілковиту ігрову перевагу господарів. Оглядач "Дня" Олександр СЕРДЮК поцікавився думкою самого Андрія Шевченка: "Добре, що я вчасно побачив ногу Хеспа, відверто націлену на мене, і, прокинувши головою м'яч уперед, встиг нахилити корпус ліворуч. Інакше, могла бути найсерйозніша травма..."

Газета: