Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Підземні трагедії

14 травня, 1999 - 00:00

96 гірників шахти «Суходольська-Східна» ДХК «Краснодонвугілля» передали у Краснодонський міськвиконком заяву, де попереджають про намір перерізати собі вени, якщо до 15 травня не буде погашено заборгованість із зарплати. Шахтарі також надіслали телеграму уповноваженому Верховної Ради з прав людини Ніні Карпачовій з проханням прислати незалежного адвоката для з'ясування юридичної сторони конфлікту на шахті.

А на Донеччині знову гинуть гірники. На шахті «Південно-Донбаська» №1 у м. Вугледар унаслідок руйнування покрівлi смертельно травмовано машиніста гірничовиймальної машини.

А в м. Єнакієве на шахті ім. Карла Маркса знайшли тіло одного з чотирьох гірників, які опинились під завалом 26 квітня, повідомляє агентство УНІАН.

Тіло гірника, який загинув під час нещасного випадку на шахті імені К. Маркса у Єнакієвому Донецької області 26 квітня цього року, знайдено в ніч із середи на четвер і піднято на поверхню, повідомляє Леся ХОМЕНКО.

Нагадаємо, що того дня раптовий викид вугілля й газу забрав життя семи шахтарів. Трьох із них було знайдено й піднято відразу, четверо до вчорашнього дня залишалися на майже 800- метровій глибині.

Пошуки ще трьох загиблих тривають, причому зберігається ризик нового обвалу. З часу аварії гірничорятувальники вийняли 449 тонн вугілля й породи, і скільки ще триватимуть ці роботи, фахівці не беруться передбачити. Траплялося, що загиблих внаслідок обвалу шахтарів знаходили через півтора-два місяці «розкопувань».

Газета: