Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Поміняли правозахисника на композитора

14 листопада, 1997 - 00:00

Формування передвиборного партійного списку Соціально-ліберального об'єднання (СЛОн), як відомо закінчилося конфузом. Відразу після його оприлюднення зі списку вийшов відомий політолог, колишній правозахисник Володимир Малинкович. Він заявив, що в своїй політичній діяльності він не має наміру бути поруч із генералом Дмитром Рудковським. Учора координаційна рада СЛОна розглянула заяву про його вихід із блоку. Прийнято рішення про виключення Малинковича зі списку кандидатів у народні депутати. Замість нього в першу п'ятірку СЛОна увійшов відомий композитор Володимир Бистряков.

У розмові з кореспондентом "Дня" лідер Міжрегіонального блоку реформ Володимир Гриньов, який очолює передвоборний список СЛОна, зазначив, що Малинкович зробив те, на що мав право. Але, на його думку, свою позицію він міг би висловити більш цивілізовано. Гриньов також сказав, що в списку немає жодного, хто може дискредитувати блок.

Сам Володимир Малинкович у розмові з кореспондентом "Дня" повідомив, що з різних джерел отримує лише негативну характеристику щодо Рудковського. Він відкидає будь-які варіанти повернення до об'єднання, як і взагалі, напевно, не братиме участі у виборах. Він також зазначив, що його рішення більшою мірою пов'язане не з конкретними особистостями, а із ставленням Гриньова до інших співголів, думки яких останній просто ігнорує.

Тепер, на думку Малинковича, СЛОн утратив будь-які шанси пройти в парламент. Він також уточнив, що не має жодних претензій до Тимофія Мотренка, про що повідомлялося раніше.

Тетяна ШУЛЬГАЧ, "День"
Газета: