Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЩОДЕННИК

1 лютого, 2001 - 00:00


1 лютого

Зустрічаючи вранці нашу поштарку, я з прикрістю згадую віршик iз далекого дитинства про листоношу «с толстой сумкой на ремне». І ось чому. У нашої поштарки вся підписка для більш ніж чотирьохсотквартирного будинку міститься в не дуже великій господарській сумці. Якщо насправді не знати, хто вона, ніколи не здогадаєшся, що це працівник поштового відділення.

Мені і ще декільком іншим передплатникам газети заносить вона прямо в квартиру, не ризикуючи кидати їх у суцільно роздовбані поштові скриньки.

Образливо. Не так уже і давно ми вважалися народом, що читає найбільше у світі. Виписували, як правило, по дві-три, а то й більше газет. А ще — товсті журнали. Це був цілий світ — читання періодики. Воно об’єднувало людей, робило життя більш наповненим, цікавим.

А зараз, помітили, навіть глузування про лінивого чоловіка, що, як правило, перебуває на дивані з газетою в руках, геть зникло з побуту. Телебачення нині прищепило смак до називної інформації, і серйозні газетні статті вже стали непідйомними.

Думаю, все ж багатьом сьогодні приємно було б, прийшовши з роботи, вийняти з поштової скриньки свіжу і неодмінно улюблену газету. Однак не всім це по кишені. Ось якби, плануючи прожитковий мінімум, уряд наш передбачив для кожного споживчого кошика надбавку хоч на одну газету. Адже не хлібом єдиним...

Олена ЗАВГОРОДНЯ, Київ
Газета: