Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЩОДЕННИК

10 серпня, 2000 - 00:00


10 серпня

Якось на вулиці мене покликала знайома вчителька. Свого часу вона вчила й мене. І хоча з тих далеких часів пройшло чимало років, ми при зустрічах час від часу розмовляли про проблеми педагогіки. Але на цей раз її цікавили питання далекі від педагогіки.

— Скажіть, хто такі трейдери?— спитала вона мене.

Я спробував коротко розповісти те, що я знаю про стан нашого енергоринку та про роль цих-таки трейдерів у його функціонуванні. Коли я закінчив свою імпровізовану лекцію, котра, природно, не претендує на повний виклад теми, то запитав про те, що давно мене мучило: «Чому вас цікавлять ці ось трейдери»?

— Розумієте, в мене випускний клас, і діти прямо з глузду з’їхали. Запитують, де вчать на газових трейдерів. Я нічого не можу їм сказати, бо навіть до ладу не знаю, чим займаються ці люди. У якому ж вузі готують людей цієї оригінальної професії?

Відповісти мені (само собою зрозуміло!) не було чого. Залишалося дивуватися з того, як сильно за останні роки змінився образ героя, якого хоче наслідувати молодь. Міняються часи, приходять нові кумири. Цікаво, люди якої професії стануть ними в найближчому майбутті?..

Володимир КОНЄВ, «День»
Газета: