Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Сім травм реконструкції

10 серпня, 2001 - 00:00

Сім чоловік були травмовані (в тому числі один — смертельно) під час реконструкції майдану Незалежності, Бессарабського кварталу і залізничного вокзалу в Києві.

Зокрема, на реконструкції залізничного вокзалу та Бессарабської площі травмовані 3 людини. У двох випадках люди впали з висоти, у третьому — падіння при пересуванні на будівельному майданчику, повідомляє Інтерфакс-Україна в Державному департаменті з нагляду за охороною праці. На майдані Незалежності зафіксовані 4 випадки травматизму. Один з постраждалих розбився на смерть, впавши з висоти, іншого таке падіння призвело до травмування, один робітник був покалічений при зсуві бетонної плити, ще один — коли перекинувся навантажувач.

Згідно з даними Держнаглядохоронпраці, основними причинами травматизму є «недостатня організація безпечного виконання робіт, а також порушення трудової і виробничої дисципліни безпосередньо виконавцями робіт».

Державні інспектори з охорони праці виявили на майдані Незалежності 199 порушень нормативних актів з охорони праці, на залізничному вокзалі — 364, Севастопольській площі, Бессарабському кварталі та будівництві у Святошино — 122. На відповідальних осіб були накладені штрафи, в тому числі на перших керівників підприємств на залізничному вокзалі — 7 на загальну суму 509 грн.; на майдані Незалежності — 14 штрафів на суму 774 грн.; на Севастопольській площі, Бессарабському кварталі та у Святошино — 4 штрафи на суму 168 грн.

Iнф. «Дня»

Газета: