Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

СЛОн вийшов на шлях боротьби

13 листопада, 1997 - 00:00

Головним СЛОНом України став голова Міжрегіонального блоку реформ Володимир Гриньов. Саме він очолив виборчий список Соціально-ліберального об'єднання (СЛОн).

Наступним у списку - співголова об'єднання Володимир Малинкович, за ним - співголова блоку, голова Конституційно-демократичної партії Володимир Золотарьов. Четвертою у списку СЛОна прагне пройти в парламент голова профспілки працівників кооперації та інших форм підприємництва Наталя Кожевіна. Кінцевим у п'ятірці став голова МБР, радник прем'єра з питань енергетики Михайло Уманець. До речі, до прохідної частини списку СЛОна ввійшов відомий композитор Володимир Бистряков. У майбутньому парламенті буде фракція "слонів", обіцяють співголови об'єднання, таким чином, даючи зрозуміти, що блок подолає 4% прохідний бар'єр на виборах. Щодо співпраці з іншими політичними силами, то з економічних питань члени блоку працюватимуть із правими, щодо мовних - із лівими.

У разі перемоги на виборах В. Гриньов обіцяє все ж таки зробити те, чого не зміг Президент Леонід Кучма - ввести економічні реформи. За словами голови КДП Володимира Золотарьова, блок вимагатиме прийняти поправки до Конституції, що визначить місце уряду в системі влади. Це, на його думку, дозволить позбутися безвідповідальності уряду та Президента. У найближчому майбутньому СЛОн обіцяє вразити всіх своєю програмою, у якій члени блоку запропонують конкретні поправки до діючих законів, а також суттєво нові закони.

Тетяна ШУЛЬГАЧ, "День"
Газета: