Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

СМE зміцнює свої позиції у Східній Європі

26 листопада, 1999 - 00:00

Контракт передбачав, що CME (в особі свого представника в Чехії — компанії CNTS) ексклюзивно надає основні послуги — програмну закупівлю, розміщення реклами та отримання прибутків від неї тощо — телекомпанії TV NOVA. Однак у 1998 році д-р Железни почав користуватися послугами й інших компаній, а 5 серпня 1999 року заявив, що повністю розриває відносини зі CME. CME програв судовий позов проти д-ра Железни, який розглянуто 26 квітня 1999 року. Відомо, що дії доктора Железни підтримував чеський уряд і що ще й ці проблеми CME стали мотивом для розриву угоди про об'єднання з іще однією величезною світовою медіа-корпорацією — SBC.

Однак днями з Праги прийшло повідомлення про те, що арбітражний суд Міжнародної торгово- промислової палати виніс попередню постанову, що пропонує д-ру В. Железни відновити ексклюзивні відносини зі CME.

Остаточне рішення суду, яке буде винесене на заключному слуханні справи в Амстердамі (Нідерланди), очікують у першій половині 2000 року.

До речі, канал «1+1» з першого дня розвитку конфлікту в Чехії між CME і д-ром В. Железни підтримує позицію CME.

На сьогодні невідомо, як Володимир Железни і чеські власті відреагують на таке рішення, але керівництво CME впевнене, що одержить перемогу в цій «битві».

Наталя ЛIГАЧОВА, «День»
Газета: