Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Точку хаосу ще не пройдено»

10 листопада, 2000 - 00:00

Останні українсько-російські контакти на вищому політичному рівні, здавалося б, повинні були зсунути з «мертвої точки» економічні та торгові контакти між двома країнами. Президент російського «Кредитімпекс-банку» Дмитро Катая вважає, що сьогодні діловим партнерам України та Росії як ніколи необхідно враховувати інтереси один одного.

— Зустріч і домовленості президентів України і Росії в Сочі мали принципове значення. Стосунки між діловими партнерами визначаються багатьма складовими, але політичні ризики для бізнесу сьогодні значні. Тому мене, російського банкіра, зустріч лідерів наших країн і наступні за цим події не можуть не радувати і вселяють надію.

— Однак саме представники ділових кіл України і Росії визначатимуть майбутнє українсько-російських відносин.

— Я хотів би підкреслити, що відносини в бізнесі більш жорсткі, ніж у політиці. Адже правила гри на ринку в пострадянський час можна зрозуміти, лише спираючись на модну теорію синергетики. Порядок, цивілізованість, передбачуваність російсько-української ділової співпраці виникають з хаосу, точку біфуркації ще не пройдено. Тому можна з упевненістю прогнозувати, що всі проблеми миттєво не вирішаться. Сьогодні діловим партнерам у Росії і в Україні особливо важливо зрозуміти, що наш успіх у співпраці взаємозалежний, треба бути гранично коректними, знаходити компромісні розв’язки, вміти враховувати не лише свої інтереси, але й інтереси тих, за кого ти відповідальний. Адже за помилками в менеджменті стоять долі конкретних людей — чи то акціонерів банку, чи робітників заводу.

Віра ЄВТУШИНА
Газета: