Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Львові зупинився електротранспорт. Уперше за 100 років

5 травня, 2000 - 00:00

4 травня львів’яни зіткнулися із незвичною проблемою — на вулиці міста не виїхав жоден трамвай та тролейбус. Маршрутні таксі були переповнені. Директор міського комунального підприємства «Львівелектротранс» Богдан Бедрило повідомив «Дню», що напередодні Великодніх свят він отримав попередження від «Львівобленерго» про відключення його підприємства. Оскільки дні були святкові, то якось вирішити проблему не було можливості.

Богдан Бедрило вважає, що енергетики вчинили з його підприємством несправедливо. Адже поточні виплати — частково грошима, частково векселями воно здійснює. Крім цього, якщо на початок року загальна заборгованість «Львівелектротрансу» перед «Львівобленерго» складала 2574 тис. грн., то станом на 1 квітня — 2443 тис. грн. Тепер підприємство опинилося в глухому куті, оскільки з реалізації разових проїзних талонів воно щодня збирає 35000 грн. Крім того, на думку пана Богдана Бедрила, держава не в повному обсязі розраховується за перевезення пільговиків.

Електротранспортники твердять, що в даній ситуації держава або повинна відмовитись від надання пільг на транспорт, або ж дозволити перевезення пільговиків в окремі дні чи години. Богдан Бедрило твердить, що має намір подати в суд на «Львівобленерго».

Зауважимо, що за більш ніж сторічну історію найстарішого в Україні трамваю — львівського, він зупинився вперше. Трамваї перевозили пасажирів навіть під час Другої світової війни, коли в місті мінялася влада.

Ситуація у Львові може погіршитись, адже «Львівообленерго» погрожує повністю припинити постачання електрики для освітлення вулиць.

Олександр СИРЦОВ, «День»
Газета: