Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Запоріжжі – новий керiвник

29 січня, 1999 - 00:00

27 січня указом Президента України Леоніда Кучми головою Запорізької облдержадміністрації призначено Євгена Карташова, котрий до останнього часу працював заступником генерального директора «Запоріжсталі» із зовнішньоекономічної діяльності.

Призначення Карташова для більшості ділових кіл було цілковитою несподіванкою. Серед найбільш вірогідних кандидатів на пост губернатора в області називалися прізвища першого заступника голови облдержадміністрації Євгена Кабанова, колишнього першого віце-прем'єра України Анатолія Голубченка.

Дещо несподіваним це було і для Карташова:

— Сам не знаю, як це сталося. Викликали до Києва й запропонували. Спочатку була розмова з прем'єром, потім із Президентом...

— А як почне мести «нова мітла»? Кадрові зміни підуть?

— Спершу треба придивитися. Давай поговоримо через кiлька тижнів...

«Придивлятися» губернатор, напевно, почне з понеділка. Учора була зустріч із урядовою делегацією Москви. Сьогодні йому доведеться озвучувати доповідь на урочистостях із нагоди 60 річчя Запорізької області та посміхатися численним гостям.

Позавчора стало відомо, що Президент у Запоріжжя не приїде. Чекають на Пустовойтенка й Білоблоцького. Урочисте засідання перенесли з 14.00 на 15.30.

Віктор ПУЖАЙЧЕРЕДА, «День»
Газета: