Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Україна: покадрово

Відкрилася XVI виставка Національної спілки фотохудожників
25 листопада, 2011 - 00:00
ФОТО ВОЛОДИМИРА ФАЛІНА

Щороку спілка фотохудожників, так би мовити, звітує перед українцями, організовуючи в Києві виставку, що об’єднує роботи фотографів з усієї країни. Водночас це хороша можливість зрозуміти, які тенденції домінують сьогодні в українському фотомистецтві. Цього року в експозиції XVI щорічної фотовиставки представлено 132 різножанрові роботи 78 авторів із 20 областей України. Усі вони — переможці фотоконкурсу, що передував виставці. Упродовж жовтня з понад півтори тисячі світлин журі вибирало найкращі. Конкурсанти змагалися в чотирьох номінаціях — «Чорно-біла фотографія», «Кольорова фотографія», «Експеримент» та «Природа».

Перемогу одразу у двох номінаціях здобув Тарас Перун із Чернівців. Золотою медаллю в номінації «Чорно-біла фотографія» відзначено його роботу «Старий та парасолька», а в номінації «Експеримент» — фото «Із серії абсурдизму» та «Урбаністичний пейзаж». Переможцем номінації «Кольорова фотографія» став Юрій Черневий із Болехова з роботою «Паламар» (до речі, світлини Юрія неодноразово були й на фотовиставках «Дня»), а золоту медаль у номінації «Природа» здобула світлина «Мис» Віктора Соколова із Севастополя.

Окрім медалей та дипломів Національної спілки фотохудожників України, лауреати конкурсу одержали призи від спонсорів проекту — ПроФОТО і КАТА — обладнання для фотознімання та можливість безплатної роботи у фотостудії.

Виставка Національної спілки фотохудожників триватиме до 30 листопада в арт-галереї «Мистецький коридор» (торговий центр «Аркадія»). Із роботами лауреатів та учасників конкурсу також можна ознайомитися на сайті Національної спілки фотохудожників України.

Олеся ПУПИНІНА
Газета: