Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Усе залежить від Києва?

Мішель ПЛАТІНІ: Ми вже не можемо зробити кроку назад
8 квітня, 2010 - 00:00

Учора у Львові перебував президент УЄФА Мішель Платіні. Після оглядин нової злітно-посадкової смуги в аеропорту і будівельного майданчика стадіону до Євро-2012, пан Платіні дав невеличку прес-конференцію, під час якої зазначив, що візит в Україну є протокольним — і президента УЄФА, і представників фінансового відділу. «Ми віримо і в Україну, і в Польщу, — сказав Пліатіні. — Ми віримо українській владі, віримо українській Федерації футболу, відтак сподіваємося, що все відбудеться. Виконавчий комітет прийняв рішення про Польщу та Україну, і це рішення залишиться незмінним. Ми вже не можемо зробити кроку назад». При цьому зазначив: якщо не буде готовий Київ, чемпіонату в Україні не відбудеться. І додав: «Побачимо... Сьогодні ми вислухали обіцянки. Пам’ятаймо: Євро має відбутися 2012-го, а не 2013-го. І йдеться не лише про стадіон, а й про аеропорт та готелі».

За роз'ясненням таких суперечливих заяв Мішеля Платіні і того, що зараз відбувається навколо спорудження львівського стадіону, ми звернулися до Остапа ПРОЦИКА, начальника управління інформаційної політики Львівської міськради:

— Були з боку Платіні якісь зауваження щодо стадіону?

— Ні, він просто його оглянув. Новий директор дирекції стадіону пан Кріс Мартін (громадянин Канади болгарського походження), який має величезний досвід у спорудженні спортивних об’єктів, зокрема «Донбас Арени», фахово доповів президентові УЄФА про львівський об’єкт. І Мішель Платіні лише висловив побажання щодо дотримання графіків роботи.

— Що відомо про зниклого бухгалтера «Азовінтексу» (нещодавно інформагенцією ЗІК була розповсюджена інформація про зникнення бухгалтера і документації компанії «Азовінтекс», яка донедавна була генпідрядником будівництва стадіону у Львові до Євро-2012. — Ред.)?

— Це питання до тієї інформаційної агенції, яка поширила цю інформацію.

 

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів
Газета: