Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Віктор Ющенко: «Мене не цікавить, де я буду, – мене цікавить, де ви будете»

13 листопада, 2009 - 00:00

Такими словами чинний Президент пояснив своє бажання балотуватися на другий термін, відповідаючи на запитання під час прямої телефонної лінії із читачами «Комсомольської правди».

Ющенко підкреслив, що сьогодні українці роблять вибір не серед персон — Ющенко, Тимошенко чи Янукович: «Сьогодні нації пропонують складний тест — або ви обираєте свободу й незалежність, демократію, але з Ющенко, або ви говорите, що вам в 2004 році було набагато краще». На думку Президента, є кандидати, які ніколи не були і не будуть демократами. «Вони не будуть поважати свободу, а тільки свою безмежну владу, і приведуть країну до тоталітаризму... А тоталітарна Україна — це Україна без незалежності», — застеріг Віктор Ющенко.

«За останні роки разом із викликами ви отримали те, що вже забули цінувати — Свободу. І цінувати це знову ви почнете за однієї умови — якщо ви це втратите», — зазначив глава держави. «Єдиний спосіб мати українське завтра — це бути демократичною державою, — переконаний Ющенко. — Моєю метою було і залишається принести в цю країну Свободу. Мене не цікавить, зрозуміють це чи ні, приймуть це чи ні, — я повинен виконати свою місію. У мене є п’ятеро дітей, у мене є онуки і я — українець».

Газета: