Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вітчизняні бомбісти занадто таємничі

1 жовтня, 1997 - 00:00

Нарешті й Україна потихеньку почала долучатися до цивілізованого терористичного світу. Позавчора увесь світ облетіло повідомлення "АП" про те що Службі безпеки України вдалося відвернути терористичний акт проти посольства США в Києві.

За інформацією агентства, неназвані українські офіційні особи ще 26 вересня повідомили співробітників посольства про існування потенційної загрози терористичного нападу. Протягом минулого уїк-енду СБУ вжило необхідних заходів "для розв'язання проблем", а посольство США "підвищило ступінь заходів безпеки". Ні українська, ні американська сторони не повідомили ніяких деталей цієї екстраординарної події.

Вчора "День" звернувся й до американської, і до української сторін з проханням прокоментувати повідомлення з-за океану. Речник СБУ Анатолій Сахно заявив, що в принципі виявляти будь-яку загрозу іноземним представництвам в Україні - функція Служби безпеки. Однак конкретно щодо нинішньої ситуації з посольством США, за словами Сахна, СБУ "ніяким терористичним актам не запобігало".

Зі свого боку прес-служба посольства США в офіційній заяві ствердила, що "органи влади України" дійсно повідомили їх про "потенційну загрозу терористичного акту проти установ американського уряду в Україні" і посольство "запровадило необхідні засоби безпеки". Втім, ніяких змін у щоденному порядку роботи посольства не відбулося, і воно працює в нормальному режимі.

Олексій ГОЛУБ, Микола БАБИЧ, "День"
Газета: