Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Впливові родичі» для маленької Вікторії

5 березня, 2004 - 00:00

Учора у Климківцях, малому селі під Хмельницьким, справляли іменини Вікторії. Дівчинці, до якої мама Лілія всміхається з портрета у чорній облямівочці, виповнився рік. Про те, як невдовзі після народження дитини Лілія пішла з життя і за фактом її смерті прокуратура порушила кримінальну справу, йшлося у публікації «Останній діагноз, або Хто випере білий халат» («День», №183).

У постскриптумі до публікації «День» звернувся до читачів, чи, бува, не знайдуться серед них бажаючі відіграти роль «впливових родичів» для маленької Віки і її баби Юлії. «Знайшлися, — говорить вдячна Юлія Хитра. — З далекої Канади одержали посилку. Добра душа, українка за походженням, написала, що прочитала у газеті «День» про нашу біду, надіслала одяг для Віки, просила, щоб відкрили валютний рахунок у банку, тоді й грошима допоможе. З Одеси, Хмельницького відгукнулися на це звернення газети», — розповідає Юлія Хитра.

Маленьку Вікторію привітав iз днем народження й приватний юрист із Хмельницького Юрій Поплавський. Цього ж дня він звернувся офіційно до обласної прокуратури. «Заявив: мені стало відомо, що тільки на минулому тижні судово- медична експертиза у Києві взялася перевіряти, чи правильно у патанатомбюро Хмельницького встановили останній діагноз хвороби Лілії. Кримінальну справу за фактом її смерті порушили ще 5 серпня 2003 року», — повідомив для «Дня» Юрій Поплавський. Він висловив свою версію щодо причини, з якої це зволікання відбувається. І додав, що продовжуватиме свої невтомні пошуки сумної істини на гуманітарній основі. Також узяв на себе роль «впливового родича»...

Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ, «День»
Газета: