Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Зима знову виявилася несподіваною

26 листопада, 1999 - 00:00

Як показали останні кілька днів, до настання зимових холодів міста країни не готові. Снігові бурі позначилися на русі транспорту практично у всіх населених пунктах. Закрито 13 аеропортів. Понад 2,8 тис. населених пунктів у середу на 15 годин залишилися без електроенергії (особливо важко в Дніпропетровській області, де без електроенергії залишилися жителі у 417 з 1908 районних центрів і сіл). Виведено з ладу 762 АТС і 4,9 тисяч ліній електропередач.

У Луганську оголосили штормове попередження, на автошляхах області — аварійнонебезпечна ситуація. А в місті Красний Луч Луганської області відключено чотири котельні.

Мокрий сніг з дощем, ожеледь, снігопади, вітер до 30 м/с і різке пониження температури, що заполонили Запорізьку область 24 листопада, принесли немало біди. Третій день в області без електроенергії 282 населених пункти, 121 КСП, 172 населених пункти без радіо і телефонного зв'язку. Через відсутність електрики в багатьох населених пунктах не працюють котельні, порушене водопостачання. У Запоріжжі не працює електротранспорт. Автомагістралі відкрито лише для великовантажних автомобілів. На залізниці — скупчення вантажних составів, довелося перейти на тепловози, порушено рух приміських електропоїздів. Швидкий «Запоріжжя — Київ» простояв на станції цілу ніч. Область стала «невиїзною», повідомляє Віктор ПУЖАЙЧЕРЕДА, «День». «На Придніпровській залізниці у середу вранці, коли після дощу вдарив мороз, сталися чотири розриви електромережі», — повідомили агентству Інтерфакс-Україна у Міністерстві з надзвичайних ситуацій. За інформацією МінНС, в роботі з метою відновлення електропостачання задіяно 8,7 тис. чоловік, 3,86 тис. одиниць техніки. На розчищенні доріг працюють понад 5 тисяч чоловік і близько 1,5 тисячi одиниць техніки.

Фахівці МінНС вважають, що снігопад на Правобережній Україні припиниться сьогодні, а на Лівобережній — у суботу. Однак після цього передбачають зниження температури в середньому до 10 градусів морозу. Тим часом, повідомляє агентство УНІАН, у річках Закарпаття інтенсивно підвищується рівень води.

Газета: