Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Знак майбутнього суспільства

21 серпня, 1997 - 00:00

Об'єднати бізнес і мистецтво - завдання не із простих. Проте організатори ІІ Міжнародного фестивалю "Український світ", який відкриється 25 серпня в Національній опері, вважають його цілком здійсненним. Бо мається на увазі бізнес "білий", чесний.

На прес-конференції, присвяченій фестивалю, члени оргкомітету акції народний депутат України Євген Марчук (голова оргкомітету), генеральний директор Міжнародної спілки Українських підприємців Роман Дяків, директор фестивалю Сергій Жовнерчук та художній керівник Василь Вовкун нагадали історію акції, розповіли про сценарій цьогорічного дійства та поділилися планами щодо майбутнього "Українського світу".

Перший такий фестиваль відбувся торік у Каневі. Наступний планується провести за кордоном: уже є запрошення зі США, Німеччини. Поки що остаточно місце "Українського світу-98" не визначено. Щодо цьогорічної акції, то наші підприємці будуть представлені виставкою продукції фірми "Оболонь" (генерального спонсора фестивалю) на відкритті в Національній опері та в бізнес-клубі для членів МСУП з України й далекого зарубіжжя, який відбудеться 28 серпня.

"Український світ" є ще й частиною державної програми "Українська діаспора на період до 2000 року", реалізації котрої всіляко сприяє МСУП.

Інна ДОЛЖЕНКОВА, "День"
Газета: