Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Подарунки від серця»

Цьогорічні різдвяні прикраси Білого дому покликані підкреслити речі, що об’єднують американське суспільство і людство
2 грудня, 2021 - 17:52
«Подарунки від серця». Цьогорічні різдвяні прикраси Білого дому покликані підкреслити речі, що об’єднують американське суспільство і людство

Білий дім у понеділок представив свої святкові прикраси 2021 року на тему «Подарунки від серця» — ідеться про речі, які об’єднують людство під час глибокого політичного розколу в Сполучених Штатах та поділу через пандемію COVID-19, повідомляє агентство Reuters. Білий дім заявив, що віра, громада, сім’я, дружба, мистецтво, навчання, природа, вдячність, служіння, мир і єдність — дари, які він демонструє.

«Відзначаючи наш перший сезон свят у Білому домі, ми надихаємося американцями, яких ми зустрічаємо по всій країні, раз у раз нагадуючи нам, що наші відмінності цінні, а наша подібність нескінченна», — написали перша леді Джилл Байден і президент Джо Байден у святковому путівнику Білого дому 2021 року.

Наприклад, на знак єдності на одній із ялинок є фотографії попередніх президентських сімей, як демократів, так і республіканців, включаючи Обами, Бушів, Рейганів, Картерів і Трампів. Інша прикрашена золотими зірками, щоб вшанувати загиблих військових. Пряниковий Білий дім у Державній їдальні вшановує робітників на передовій і містить вісім громадських будівель, що оточують копію будинку президента.

Загалом прикраси 2021 року включають 41 ялинку, приблизно 6000 футів стрічки, понад 300 свічок і понад 10 000 прикрас, повідомляє Білий дім. На деревах, вінках та інших об’єктах було встановлено понад 78 750 вогнів, ідеться в повідомленні агентства.

На фото: Військовий соціальний помічник Білого дому стоїть у Центральному залі під час престуру різдвяними прикрасами Білого дому перед святковими прийомами президента США Джо Байдена та першої леді Джилл Байден у Вашингтоні, США, 29. листопада 2021 року.

Фото Рейтер

Газета: 
Рубрика: