Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

КОМЕНТАРІ

13 липня, 2004 - 00:00

«День» запитав учасників форуму про їхнє бачення глобальних завдань, які постануть перед поствиборною Україною та її третім президентом, — незалежно від того, кого буде обрано на цей пост.

Валерій ПУСТОВОЙТЕНКО , лідер партії:

— Головне — це об'єднати суспільство. Важливо, щоб чвари припинилися відразу після виборів й усі політичні партії, громадські організації злагоджено працювали на подолання економічних і соціальних труднощів.

Анатолій ТОЛСТОУХОВ , перший заступник голови партії, міністр Кабінету Міністрів:

— Сьогодні перед Україною стоять три основні завдання: максимальна політична консолідація, забезпечення спадкоємності курсу влади і формування відповідальності самої влади. Здійснити це під силу тільки вольовому, успішному лідеру з високим рівнем довір'я і тій новій еліті, яка прийде разом із ним.

Олег ЗАРУБІНСЬКИЙ , член політвиконкому, народний депутат:

— Нам потрібно трансформувати всю сучасну дійсність, передусім — економічну і соціальну, відповідно до європейських, а не євроазіатських стандартів.

Олег ПЕТРОВ , народний депутат:

— Щоб рухатися вперед, потрібно спочатку об'єднати народ, чітко сформулювати ідею державності. Ідеологію, якщо хочете. За 13 років Незалежності ми багато чого досягли, але так і не спромоглися з'ясувати головне — куди йдемо.

Сергій ШЕВЧУК , народний депутат:

— Чи знаєте ви, хто підіймав польський прапор у день вступу країни до Євросоюзу? Почесна місія дісталася Леху Валенсі, який у свій час розпочав процес євроінтеграції. Головне, що чекає третього президента — це підняття прапора України в ЄС.

Газета: 
Рубрика: