Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Кримський прем’єр не бачить причин для зміни влади

1 жовтня, 2002 - 00:00

Борис Дейч у цей час «проводить інтенсивні консультації у вищих ешелонах державної влади з питань формування кримського бюджету, — говориться в заяві, — Верховна Рада автономії працює в нормальному режимі».

У четвер Голова кримського уряду Сергій Куніцин провів прес-конференцію, на якій заявив, що він «абсолютно спокійно» ставиться до чуток про політичні зміни в кримському парламенті, тому що «ніяких підстав для таких дій» не бачить. «Я вже пройшов минулого року відставку, і мене це абсолютно не лякає. Я це кажу абсолютно щиро, тому що вдруге повертаєшся у владу трошки іншою людиною». Він сказав: «Як сказав Віктор Медведчук, добре, що є опозиція, в тому числі й у Криму. Вона адреналін підіймає, примушує мобілізуватися, діяти, працювати». Сергій Куніцин додав: «Мене не лякають довибори, які відбулися, чи та ситуація, що хтось там збирається створити фракцію».

За його словами, проурядова фракція «Стабільність» після сесії минулого тижня збільшилася з 61 до 64 осіб, хоча раніше «говорили, що вона розвалиться». «Створили комуністи фракцію «Процвітання в єдності» — 11 осіб. Що в цьому поганого, що лякає?» — здивувався прем’єр.

Порівнюючи три роки свого попереднього прем’єрства і нинішню ситуацію, він заявив, що тепер має ту перевагу, що може «спокійно працювати, знаючи, що ніхто не завдасть удару в спину, що в нас з Головою Верховної Ради, між президією та урядом, постійним представником Президента, повне взаєморозуміння». Окрім дрібних суперечок, між гілками влади «немає сьогодні ніяких суперечностей з точки зору наших дій. Ми на сьогоднішній день являємо собою команду. І нехай вона ще, можливо, не настільки сильна, але я геть відкидаю всілякі інсинуації та інформацію, коли виступають по телебаченню дехто з тих, що програли, і знову говорять, що Куніцин піде у відставку. Я цього не боюся, я це вже пройшов… Я гадаю, що в нас вистачить мужності політичної та професійної для того, щоб не допустити в Криму ніяких політичних потрясінь. У цьому зацікавлені й самі мешканці Криму, і Верховна Рада, і уряд автономії…» — сказав на закінчення Сергій Куніцин.

Відповідаючи на запитання кореспондента «Дня», Сергій Куніцин сказав: «Ми з Борисом Давидовичем Дейчем були у Президента вчора і мали грунтовну зустріч із економічних, бюджетних проблем, в тому числі й обговорювали ситуацію соціально-економічного, політичного характеру… Він задоволений тим, що представницька і виконавча влада сьогодні працюють у єдиному кулаці, що сьогодні Крим є єдиною командою, і повністю підтримує і поділяє наші дії зі стабілізації ситуації в АРК…».

Щодо звинувачень у порушенні законодавства при будівництві на території Нікитського ботанічного саду, про що зараз багато говорять у Криму, Сергій Куніцин сказав на прес-конференції, що «будівельна компанія «Консоль» не порушує природоохоронне законодавство, бо веде будівництво курортного комплексу не на території Нікитського ботанічного саду, а на території, прилеглій до нього. «Жодна нормальна людина, в тому числі й я, ніколи не здійняла б руку на те, щоб підписати документ, щоб на території Нікитського саду хтось щось будував», — заявив Сергій Куніцин. Він додав, що «декілька корпусів готельного типу» побудовано «на місці сміттєзвалища, яке там було ще два роки тому» .

Микита КАСЬЯНЕНКО, Сімферополь
Газета: 
Рубрика: