Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Віктор ЧЕРНОМИРДIН: У всьому винен Ющенко

3 серпня, 2006 - 00:00
ФОТО МИКОЛИ ЛАЗАРЕНКА

Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін вважає, що за ситуацію, що склалася в Україні, відповідає Президент. «Так, Президент завжди винен. Адже він за все відповідає: й за «помаранчевих», і за «блакитних», і за «білих», і за «сірих» — він відповідає за народ. І хоч хто б що робив, усе сходиться на одній людині — Президентові», — цитує В. Черномирдіна Кореспондент.net із посиланням на прес-службу посольства.

Також, зі слів дипломата, всі доводи, які наводять пропрезидентські сили на користь розпуску Верховної Ради, не мають реальних підстав. «Дійсно, пропрезидентська сила в опозиції — це нонсенс. Але, скажіть, яким чином це можливо: фактично розвалити «антикризову коаліцію» й створювати щось нове? Ця коаліція обрала спікера, обрала керівництво парламентських комітетів і так далі. А тепер їй говорять — давайте це все змінимо... Я не хочу за когось домислювати, але ситуація така, що зберегти лице в цих переговорах буде важко всім», — заявив Черномирдін. Крім того, зі слів дипломата, нестабільна політична ситуація в країні негативно впливає на економіку. І попри те, що українські політики запевняють у стабільності на інвестиційному ринку, на думку Черномирдіна, серйозні інвестори в Україну вже не йдуть. «У будь- якій державі, де виникає таке бродіння, такі нестиковки в гілках влади, економіка стає некерованою. Так, вона працює й працюватиме на виживання. І навіть зростатиме. Але нічого хорошого від цього не буде в перспективі для економіки країни», — сказав посол.

Відповідаючи на запитання щодо російсько-українських газових відносин, Черномирдін спростував припущення про те, що вартість російського газу для України залежатиме від формату майбутнього уряду, й запевнив, що надалі ціни визначатиме «світовий ринок». «Ціна на газ від вашого Президента або прем’єра не залежить. Ось візьміть Білорусь. Це союзна Росії держава. Але й там ціна на газ буде з січня 2007 року ринкова. Навіщо всі ці розмови — як на базарі. Політикам час перейти на риторику цивілізованого ринку, а не ти — мені, я — тобі. Тим більше, Україна майже вже в СОТ.

Газета: 
Рубрика: