Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Активісти просять Президента надати кримчанину Володимиру Балуху звання Героя України

13 грудня, 2017 - 11:00
ВОЛОДИМИР БАЛУХ У СУДІ, СІМФЕРОПОЛЬ / ФОТО АНТОНА НАУМЛЮКА

На офіційному сайті інтернет-представництва Президента України зареєстрована електронна петиція «Про присвоєння звання Героя України кримчанину Володимиру Балуху, який переслідується російською владою за свою публічну підтримку України».

Петиція створена з метою привернути увагу до історії кримського фермера, який вимушений боротися з «репресивною системою Росії у Криму». Про це Крим.Реалії розповіла автор документа, кримський журналіст Анна Андрієвська.

«Як журналіст я багато пишу про його справу і факти з неї свідчать про політичний характер кримінального переслідування. Володимир Балух переслідується за те, що публічно підтримав Україну в найскладніші моменти її історії. Присвоєння йому звання Героя України — це найменше, що може зробити держава, аби віддячити й підтримати кримчанина», — сказала журналіст.

Андрієвська зазначила, що підписання петиції — це також певний тест для суспільства.

«За допомогою цієї петиції я хочу з’ясувати, чи хвилює доля Володимира Балуха українське суспільство, заради якого він відмовляється співпрацювати зі слідством в обмін на більш м’який вирок. Кожен підпис під петицією означає солідарність із Володимиром Балухом і можливість донести до нього, що у своїй боротьбі він не один», — додала вона.

За чотири дні публікації зібрано 82 підписи на підтримку пропозиції. Для розгляду петиції президентом України необхідно зібрати 25 тисяч підписів за три місяці.

Підготував Іван КАПСАМУН, «День»
Газета: 
Рубрика: