Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Депутатам у поміч

Представники скаутської організації «Пласт» принесли до Верховної Ради лампадку з Вифлеємським вогнем миру
18 грудня, 2019 - 10:25
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

До залу засідань у вівторок їх запросив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук. Біля трибуни пластуни заспівали пісню під гітару, а потім передали Вифлеємський вогонь до президії парламенту. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прийняв і поставив лампадку у президії.

До України Вифлеємський вогонь миру прибув 15 грудня. Поширення Вифлеємського вогню — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає в поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Якраз того ж дня, 17 грудня, Верховна Рада запровадила фінансування Національної скаутської організації України «Пласт» і визнала «пластовий (скаутський) рух» одним із основних напрямків позашкільної освіти. За відповідний законопроєкт із пропозиціями президента Володимира Зеленського за основу і в цілому проголосували 316 депутатів (dw.com).

Згідно з документом, «пластовий напрямок» визнається одним із основних у позашкільній освіті. Зокрема, передбачено заборону втручання органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх службових і посадових осіб у діяльність скаутських громадських об’єднань, крім випадків, передбачених Конституцією і законами України.

Передбачено також матеріальну, фінансову, інформаційну, консультаційну підтримку діяльності пластових, скаутських громадських об’єднань органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. При затвердженні державного й місцевих бюджетів можуть передбачатися витрати на підтримку програм, проєктів, спрямованих на досягнення пластової, скаутської освітньої (навчальної) програми.

Газета: 
Рубрика: