Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Досвід від захисників Вітчизни

У Харківському національному університеті Повітряних сил близько 1000 офіцерів запасу склали Військову присягу
1 серпня, 2018 - 13:20
ФОТО НАДАНО МОУ

Завершенням успішного навчання майже 1000 випускників факультету з підготовки офіцерів запасу за контрактом Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба стало складання Військової присяги на вірність Українському народові й присвоєння їм звання «молодший лейтенант запасу». Повідомляє сайт Міноборони.

Урочистості відбулися у Харкові та у розташуваннях військових частин університету, що дислокуються у Миколаєві, Херсоні, Полтаві та Чернігові.

За словами керівництва факультету, до університету прибули студенти 42 вищих цивільних навчальних закладів з Харківської, Полтавської, Чернігівської, Миколаївської, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Випускники факультету пройшли навчання за 26 військовими спеціальностями і отримали військовий досвід від найкращих викладачів та захисників Вітчизни.

В урочистому строю тих, хто склав Військову присягу, 11 студентів є продовжувачами військових династій, батьки 15 беруть участь в ООС, 35 студентів завершили навчання з відзнакою.

Протягом дворічного терміну навчання хлопці та дівчата опановували теоретичні знання з загальновійськової, тактичної, тактико-спеціальної, військово-технічної і військово-спеціальної підготовки та методики роботи з особовим складом. Для забезпечення занять з військової підготовки використовувались спеціалізовані аудиторії, зразки озброєння, військова і спеціальна техніка, навчально-тренувальні і навчально-лабораторні комплекси кафедр, факультетів і підрозділів університету.

Крім того, місяць до урочистих заходів майбутні офіцери провели на навчальному зборі. Акцент в роботі збору ставився на опануванні ними командирських навичок, порядку експлуатації та обслуговування військової техніки тощо.

Підготував Іван КАПСАМУН, «День»
Газета: 
Рубрика: