Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Легендарна 17-ка

У Кривому Розі відкрили відновлений меморіал воїнам-танкістам
20 вересня, 2016 - 10:04
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

З нагоди Дня танкіста та 100-річчя створення танкових військ у військовому містечку 17-ї окремої Криворізької танкової бригади минулої неділі відбулися урочистості з відкриттям відновленого меморіалу воїнам-танкістам та меморіальних стел військової частини. На стелах, встановлених, до речі, на місці демонтованого пам’ятника Леніна, викарбовано інформацію про 76-річний бойовий шлях легендарної танкової частини, а також прізвища її командирів і кавалерів Золотої зірки героя.

17-ка й сьогодні є одним із найпотужніших в Україні танкових формувань, а її особовий склад — гідним продовжувачем славних бойових традицій. Воїни танкової бригади пройшли з боями майже через усі гарячі точки так званої зони АТО, захищаючи територіальну цілісність і недоторканність Української держави від терористичних військ російського агресора. Зокрема героїчний шлях криворізьких танкістів проліг через Іловайськ, Савур-Могилу, Дебальцеве, Донецький аеропорт і чимало інших ключових пунктів у зоні бойових дій. Чимало героїчних офіцерів, сержантів і солдатів бригади відзначені бойовими орденами та медалями. На жаль, у цій запеклій борні є й гіркі втрати — 106 військових не повернулися з поля бою. Наразі особовий склад 17-ї окремої танкової бригади, продовжуючи свою священну місію щодо захисту рідної землі, бере участь у подальшому проведенні антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей.

Привітати танкістів з їхнім подвійним святом прибули в цей день представники вищого командування Сухопутних військ Збройних сил України, колишні командири військової частини у складі кількох генералів і цілої групи полковників, а також криворізький міський голова Юрій Вілкул, народні депутати, представники ветеранських і волонтерських організацій, військові капелани УПЦ Київського патріархату та громадськість міста. До речі, керівництво міста, громадські та волонтерські організації надали значну допомогу підшефній танковій бригаді як у підготовці урочистостей, так і в облаштуванні й відновленні меморіалу та встановленні меморіальних стел. І така плідна співпраця міста з танкістами є традиційною.

Володимир СТЕЦЮК, журналіст, блогер, Кривий Ріг
Газета: 
Рубрика: