Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЛИТПОЛУКРБРИГ розпочинає навчання

«Для бригади це перший значний захід бойової підготовки з моменту її відкриття 26 січня 2016 року», — заступник командира Володимир Юданов
8 червня, 2016 - 11:01
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

Багатонаціональна бригада ЛИТПОЛУКРБРИГ, до якої входять солдати Збройних сил Литви, Польщі та України, взяла участь у навчаннях «Анаконда-2016» за сценарієм операцій зі стабілізації. Про це йдеться на сайті прес-служби Міністерства оборони України, яка повідомляє, що навчання проводять на полігоні Нова Деба у Польщі до 17 червня.

За словами командира ЛИТПОЛУКРБРИГУ, бригадного генерала Адама Йокса, який керував церемонією відкриття, це навчання надає широкі можливості для поглиблення співпраці між країнами-партнерами, дозволяє підвищити рівень підготовки та зміцнити взаєморозуміння між військовослужбовцями. «Анаконда-2016» дає управлінню бригади та підрозділам можливість підтвердити взаємосумісність, а також налагодити співпрацю з існуючими та потенційними партнерами», — додав Йокс.

Заступник командира бригади полковник Володимир Юданов наголосив, що для Литовсько-польсько-української бригади це перший значний захід бойової підготовки з моменту її відкриття 26 січня 2016 року.

За інформацією прес-служби МОУ, загалом навчання «Анаконда-2016» проводять на найбільших полігонах Польщі за участі 31 тис. військових.

До речі, нещодавно голова Верховної Ради Андрій Парубій запропонував назвати ЛИТПОЛУКРБРИГ на честь князя Костянтина Острозького.

Дмитро КРИВЦУН, «День»
Газета: 
Рубрика: