Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Ми бачимо мирне небо»

На Донеччині урочисто відзначили шосту річницю звільнення Слов’янська та Краматорська і вшанували пам’ять воїнів, які загинули в боях з російськими окупантами
6 липня, 2020 - 19:42
ФОТО НАДАНО КМУ

5 липня у Слов’янську, Краматорську, а також Дружківці та Костянтинівці, відзначають шосту річницю з дня звільнення від російських окупантів.

Біля Меморіального комплексу полеглим Героям на горі Карачун відбувся урочистий мітинг, у якому взяв участь прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко, голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, представники керівництва держави та області, спільної іноземної делегації на чолі з Надзвичайними та Повноважними Послами Республіки Польща, Латвійської Республіки, Естонської Республіки, Словацької Республіки в Україні та інші поважні особи.

«Сьогодні, в день шостої річниці звільнення Краматорська, Слов’янська та інших міст Донеччини, ми насправді бачимо мирне небо, спокійно реагуємо на салют, який був на честь тих, хто загинув, віддав своє життя на цій горі, це десятки наших патріотів, українців, які захищали та давали змогу створити заслон і оборону нашої держави. Ми будемо згадувати це багато-багато десятків і сотень років», — сказав під час мітингу прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Присутні хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за Україну. На честь загиблих Героїв пролунали залпи військового салюту.

Газета: 
Рубрика: