Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Нейтралізувати загрози з боку Росії»

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон оголосив про наміри ввести в дію відповідну стратегію
20 грудня, 2018 - 11:13
ФОТО НАДАНО МОУ

Про це повідомляє агентство Bloomberg: «Міністр оборони Гевін Вільямсон сказав, що схвалить стратегію із боротьби з сучасною загрозою від Росії, яка не використовувалася Сполученим Королівством з піка холодної війни», — пише агентство.

Також Вільямсон заявив, що в структурі його міністерства створюється постійний підрозділ, який займатиметься аналізом потенціалу таких ворожих держав, як Іран або КНР, а також оцінкою можливостей британських збройних сил протистояти цим загрозам.

Bloomberg при цьому зазначає, що подібний відділ недовго існував у Великобританії під час холодної війни, однак був розформований у зв’язку з перебудовою в СРСР.

Крім цього, Г. Вільямсон згадав, що в межах зміцнення збройних сил Великобританії його відомство покращуватиме боєготовність кораблів, ударних підводних човнів і гелікоптерів, а також активізує наступальні операції в кіберпросторі.

Раніше Вільямсон неодноразово стверджував, що Росія причетна до низки кібератак і що країни Заходу мають працювати над подальшою ізоляцією Москви.

Газета: 
Рубрика: