Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Руслан ТКАЧУК: «Iнколи доводилося направляти вогонь на себе»

Під час бойових дій на Луганщині авіанавідник мусив максимально наблизитися до позицій бойовиків, зняти координати і з відповідними розрахунками передати ці дані авіації чи артилерії для завдання удару
19 червня, 2015 - 15:13
ФОТО НАДАНО МО

«Я б збрехав, якби сказав, що нічого не боявся, — згадує про війну майор Руслан Ткачук. — Напевно, найстрашніше було всім під час артобстрілів, які відбувалися кілька разів на добу. Після кожного моторошно було дізнаватися про загиблих і поранених».

Сайт Міністерства оборони України розповідає про одну з найнебезпечніших робот — авіанавідника. Саме авіанавіднику доводиться працювати у безпосередній близькості до ворога. Від точності виявлених координат залежить ефективність бойового польоту. Під час бойових дій на Луганщині авіанавідник майор Руслан Ткачук мусив максимально наблизитися до позицій бойовиків, зняти координати і з відповідними розрахунками передати ці дані авіації чи артилерії для завдання удару. Інколи йому доводилося направляти вогонь майже на себе. Завдяки героїзму Руслана українські військові одного разу не опинилися в оточенні. За героїзм, професійність і високу відповідальність боєць АТО отримав нове призначення у військкомат.

«Бувало, щоб нас не оточили, я змушений був вогонь артилерії направляти максимально близько до себе, — говорить Руслан. — Дякувати Богу не постраждав».

Руслан Ткачук переконаний, що війна змінює людину. Переосмислюєш свої погляди, цінуєш життя, близьких і рідних. Цими критеріями він і керується на новій посаді. Офіцер сьогодні робить усе можливе, щоб підрозділи Збройних сил України під час мобілізації поповнювалися мотивованими, патріотичними людьми, які після відповідної підготовки стануть захисниками Вітчизни.

Газета: 
Рубрика: