Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Селфі з виборчої дільниці»

У Дніпропетровську активісти мотивуватимуть молодь прийти на вибори... фотоконкурсом
11 листопада, 2015 - 11:19

У Дніпропетровську молоді активісти, учасники громадянської акції «Голосуй і вигравай», запропонували провести фотоконкурс «Селфі з виборчої дільниці». Про це розповіли на прес-конференції ініціатори акції            — колишній боєць АТО Олег Чистопольцев і активіст спортивного руху «Стріт Воркаут» Денис Мінін. За їхніми словами, конкурс покликаний підвищити явку дніпропетровців на виборчі дільниці в другому турі виборів міського голови, що відбудеться 15 листопада.

«Я особисто був спостерігачем на виборах і бачив, скільки прийшло молоді. Вона була, звісно, але хотілося б більше. За допомогою конкурсу ми хочемо залучити людей на голосування. Це ні в якому разі не порушує законодавство. Ми бачимо, як політиків фотографують на виборчих дільницях, коли вони опускають бюлетені в урну. Я хочу акцентувати увагу на тому, що це не фото свого бюлетеня з кабінки для голосування, оскільки це є порушенням таємниці голосування. Ми пропонуємо робити фото на тлі виборчих урн або кабінок. Ми хочемо мотивувати молодь, можна сказати, що це метод «пряника», — пояснив Олег Чистопольський.

За його словами, у деяких країнах Європи до громадян, які не бажають брати участь у голосуванні, застосовують і метод «батога», зокрема штрафи, подібний досвід, наприклад, має Бельгія. «Але ми проти методу «батога», ми робимо все для розбудови правильного громадянського суспільства. Умови конкурсу — це селфі з виборчої дільниці, розміщення його в групі й репост у соціальних мережах на свою сторінку. Розіграш призів проводитиметься за допомогою генератора випадкових чисел. Вікові категорії учасників — від 18 до 35 років. Також у людини має бути прописка в Дніпропетровську. Головний приз — це iPhone 6. Ми хочемо, щоб ходити на вибори стало модно», — сказав Олег Добропольцев. «Поки ми беремо лише міський рівень», — уточнює Денис Мінін.

Активісти закликають підприємців приєднатися до цієї акції й заснувати додаткові призи для молоді — квитки в кіно або книжки. «Ми самі читаємо й хочемо, щоб молодь читала. Підберемо цікаву мотивувальну літературу. Зараз працюємо над наповненням призового фонду», — сказав Денис Мінін.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпропетровськ
Газета: 
Рубрика: