Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У 4-ту річницю анексії Криму поіменно названо бранців Кремля

Верховна Рада звернулася до іноземних колег
2 березня, 2018 - 12:07

Парламент проголосував за постанову з іменами українських бранців Кремля. Депутати віддали 241 голос за проект постанови №8064, в якій Верховна Рада закликає парламенти іноземних держав та парламентські асамблеї міжнародних організацій використати усі можливі засоби задля звільнення громадян України, які незаконно утримуються Кремлем.

В постанові зокрема зазначається: «Закликаємо використати всі можливі міжнародні політико-дипломатичні та санкційні механізми стосовно Російської Федерації з метою негайного звільнення нею всіх заручників, захоплення яких спричинене збройною агресією Російської Федерації проти України, а також звільнення громадян України, які незаконно утримуються Російською Федерацією за безпідставними та політично вмотивованими звинуваченнями».

До того перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила: «Я обіцяла напрацювати таку Заяву ВР з іменами політв’язнів під час зустрічі з родинами заручників минулого тижня. Текст заяви ми напрацювали разом з МЗС... У 4-ту річницю анексії Криму ми хочемо поіменно назвати бранців Путіна і вимагати їх звільнення».

Крім того, парламентарі закликають міжнародні організації застосувати санкції стосовно осіб, які причетні до «переслідувань політичних в’язнів України».

Валентин ТОРБА, «День»
Газета: 
Рубрика: