Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Від тактики виживання до стратегії розвитку»

21 березня, 2017 - 10:18
ПЕТРО ПОРОШЕНКО ПІД ЧАС ВИСТУПУ НА ЗАСІДАННІ РАДИ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ / ФОТО МИХАЙЛА ПАЛІНЧАКА

В Міжнародному виставковому центрі відбулось п’яте засідання Ради регіонального розвитку, в якому взяли участь керівництво Кабінету Міністрів, Верховної Ради та представники місцевої влади, повідомляє сайт глави держави. На засіданні Президент Петро Порошенко зазначив, що «зараз вже є підстави говорити про те, що почалося реальне відновлення економіки, і є можливість починати перехід від тактики виживання до нашої спільної державної стратегії розвитку».

«Головною є російська військова загроза, — зазначив Президент. — І вона походить не лише з окупованих районів Донбасу, вона нависає по всій лінії кордону з Росією. Правильна відповідь на цей виклик лише одна: якщо на початок 2014 року витрати на оборону становили 1% ВВП, то 2016 року нашими спільними зусиллями ми довели ці витрати до 3,2%, і не виключено, що цю частку прийдеться збільшити ще. Якщо ж врахувати загальні витрати на оборону та безпеку, то вони вже зараз перевищують 5% валового внутрішнього продукту».

Тим часом триває протистояння між мером Львова Андрієм Садовим і центральною владою. Генпрокурор України Юрій Луценко заявив журналістам: «Мене дивує наполегливість, з якою Садовий хоче встати в позу жертви. Насправді жертвами є четверо пожежників, а не пан Садовий. Але за все доводиться відповідати». На це перед засіданням Ради регіонального розвитку Андрій Садовий заявив, що не планує подавати у відставку через ситуацію із сміттям, що виникла у Львові.

Підготував Валентин ТОРБА, «День»
Газета: 
Рубрика: